Olfs bilar och spel

Gasen i botten för den motorintresserade

Olofströms motorklubb

Har du ett stort bilintresse? Då är Olofströms motorklubb något för dig. Här samlas bilfantaster i alla åldrar. Det som skiljer rallysporten från andra motorsporter är att bilarna kör från en punkt till en annan och inte på en inhägnad bana. Bilarna är vanliga folkbilar som är omgjorda och föraren har alltid en kartläsare med sig. Rallyt sker på slingriga grusvägar och då behövs det en hjälpreda åt föraren som talar om hur vägarna ser ut framåt. Olofströms motorklubb har som syfte att samla intresserade. Du har möjlighet att få veta var nästa tävling går av stapeln och hänga på. Det är en sann spänningsupplevelse att följa bilarna under rallyt.

Så länge som bilar har funnits har det anordnats rallytävlingar. Från början gick det inte så fort men allteftersom bilarna utvecklats så har hastigheterna ökat. Ännu sker rally på grusvägar och det gäller för publiken att hålla sig undan när bilarna kommer. Den intresserade vill naturligtvis se på nära håll när bilarna tar de skarpaste kurvorna, men detta är farligt, då det är omöjligt för förarna att hålla undan för publiken. För de som fått smak på att gå på rally är det en fantastisk upplevelse. Olofströms motorklubb är med och anordnar tävlingar där det behövs många funktionärer som hjälper till.

Olofströms motorklubb för alla fantaster

För dig som har fastnat för sporten finns många möjligheter. Olofströms motorklubb behöver engagerade medarbetare i markservice, men plats finns även för dig som kör eller vill börja köra. Alla som redan är engagerade välkomnar nya medtävlare, för motorsport är till för alla som vill. Närheten till naturen gör sporten till en upplevelse, och att ta med en fikakorg och kolla på rally har många upplevt. Om du inte har gjort det än så gör det, för det är spänning på hög nivå. Rallysporten är en sport för alla, eftersom det med rimliga medel går att bygga om en helt vanlig bil. Av denna anledning kan sporten kallas en folksport.

Olofströms motorklubb där går det riktigt fort